Dag 15-16: Amarillo-Albuquerque-Grand Canyon

Amarillo-Albuquerque

*gaaap* Slecht geslapen en vroeg het bed uit omdat we nog een hike gepland hebben in Albuquerque. De weg begint steeds mooier te worden, nu zien we bergen om ons heen, en alhoewel New Mexico niet de mooiste staat is, was ik behoorlijk “enchanted”.
P1040385

Onderweg heeft mijn lieve vriend nog een vogelspin doodgereden, en was hier zo trots op dat hij het mij moest vertellen (ik ben s’werelds grootste Arachnide-foob), er niet over nadenkend dat ik het liever niet had geweten (tuurlijk weet ik dat die beesten hier zitten maar zolang ik ze niet zie kan ik net doen alsof het niet zo is). Enfin, na een prachtige rit en urenlange paranoia dat er overal spinnen zitten, kwamen we aan in het motel in Albuquerque (wat een rotwoord om te spellen zeg). Snel ingecheckt en gelijk met de auto naar de Sandia Crest mountains gereden. De route de berg op was smal en op sommige momenten hield ik behoorlijk mijn hart vast wanneer we tegenliggend verkeer tegenkwamen. Maar het was het meer dan waard!..
P1040401 P1040405

 

Na ongeveer een uur gelopen te hebben kwamen we erachter dat we het pad volledig kwijt waren en het begon ook (weer) te regenen dus zijn we teruggekeerd richting de auto. Hierna zijn we nog naarde Rio Grande gereden, maar wegens noodweer was deze voor een groot gedeelte afgesloten ( het had de hele dag geregend en de Rio Grande was op meerde plaatsen behoorlijk overstroomd).

Savonds gegeten bij de Wendy’s (na de vakantie kon ik geen burger meer zien), en op de terugweg sloeg het noodweer volledig toe! De regen was zo heftig dat je niets meer kon zien op de weg en de donder, bliksem en wolken die eruitzagen als orkaanwolken (met zon open gat in het midden) zorgden ervoor dat wij de rest van de avond lekker op de kamer zijn gebleven en af en toe updates hebben gevolgd op “the weather channel”.

Albuquerque-Grand Canyon

Doordat we weer even de weg kwijt waren geraakt ( jaa volgende keer nemen we egt een tomtom mee!) kwamen we helaas pas laat in de Grand Canyon aan (half 3 Arizona-tijd). Gelukkig hadden we ons goed voorbereid en hoeften we dus niet eerst langs het visitor center, we hebben gelijk de shuttle naar de South Kaibab trail gepakt. Verder is het eigenlijk zonde om nog ruimte te verspillen met woorden, dus hierbij , foto’s:
P1040418  P1040430 P1040433

Rond half 6 waren we weer boven aan de ridge en alhoewel het prachtig was zullen wij de volgende keer de Canyon van bovenaf bewonderen
(Steef heeft hoogtevrees dus voor hem was de rit naar beneden hel, ik heb last van ademhalingsproblemen en voor mij was de rit naar boven hel). Met de shuttlebus zijn we een terug naar het beginpunt gegaan en hebben hier nog de zonsondergang mee mogen maken. (helaas niet zon goede camera , sorry)
P1040442 WP_20130914_014

We hebben in het donker met ons zaklampje nog de trail of time gelopen, en nog genoten van de sterren. Rond een uur of 7 zijn we met de auto richting Williams gegaan en na de check-inn hebben we nog even een stukje door dit schattige stadje gelopen, we hebben wat leuke restaurantjes gezien die we de volgende keer zeker gaan proberen, maar aangezien we aan het einde van de vakantie waren en ons geld wilde sparen voor Vegas zijn we maar voor fastfood gegaan, ook lekker!.

«Vorige                                                                                                                  Volgende»

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s