Dag 10-11: Chicago-Saint Louis

Chicago-Saint Louis

We zijn deze ochtend vroeg opgestaan, nogal logisch want we wilden geen seconde langer in dit bed liggen dan nodig was. Nogmaals, bah wat vies!! Vroeg uitgecheckt en even een ontbijtje gehaald, en hoppa in de auto naar Saint Louis.
Een behoorlijke rit moesten we rijden, en het was ook nog eens een beetje een saaie rit. Maar uiteindelijk kwamen we aan bij ons hotel, auto geparkeerd en gelijk richting het stadion gelopen. We waren nogal aan de late kant!.

Aangekomen bij het Edward Jones Dome werd ik van alle kanten aangesproken door behulpzame Rams fans, mijn tas was te groot en mocht blijkbaar niet mee naar binnen, aangezien ik geen tijd meer had om een andere tas te regelen, heb ik mijn tas zo de prullenbak in gegooid ( was een goedkoop tasje) en al mijn spulletjes in een doorzichtig tasje gedaan, die gelukkig wel mee naar binnen mocht. Misschien had ik dit beter moeten uitzoeken van te voren.

And so it began…
We waren helaas net te laat binnen om de volkslieden mee te krijgen, de wedstrijd begon zodra wij op onze stoelen zaten. En toen begon het, de openingswedstrijd van het seizoen, de Saint Louis Rams tegen de Arizona Cardinals.  Stephan en ik hadden allebei nog nooit een wedstrijd gezien en de enige reden dat wij voor deze wedstrijd kozen was omdat het het beste uitkwam in onze reisplanning. Twintig minuten in de wedstrijd en we waren beide hooked for life. Wat een geweldige sport en wat een geweldige sfeer in het stadion!!

Aangezien we beide de regels nog niet echt begrepen bestond het supporten voornamelijk uit juigen wanneer de rest van de Rams fans juichden, de wedstrijd was rete-spannend tegen het einde aan maar uiteindelijk hebben de Rams gewonnen. Rams 27-Cardinals 24. Na de wedstrijd onderweg naar het hotel werden we ge-high-fived door uitzinnige fans en sinds dat moment zijn wij Rams fan, we kijken nu elke wedstrijd online in Rams ornaat. Dit is onze sport!

P1040316P1040319

 

Terug in ons hotel (het was inmiddels al vroeg in de avond), zijn we uitgebreid gaan douchen want dit kon eindelijk, gelukkig was het hotel in St Louis perfect!!.. Hierna hebben we nog even snel wat gegeten en kapot van de spanning hebben we de rest van de avond naar CBS gekeken om te zien wat de andere American Football teams deden in hun openingswedstrijd.

Saint Louis
Aangezien St. Louis precies het midden van de route is zijn we hier een dagje langer gebleven om bij te komen van al het rijden. De ochtend van onze volle dag hier zijn we redelijk vroeg de deur uitgegaan en richting de Gateway Arch gelopen, helaas heeft Stephan hoogtevrees dus de arch in zat er niet bij. We hebben nog even de Mighty Mississippi aangeraakt en zijn terug naar hotel gelopen, het was namelijk bloedverziekend heet met temperaturen rond de 40 graden.

P1040324 P1040327

 

In de middag zijn we richting de St Louis zoo zijn gegaan. Het leuke hieraan (ja ik ben een Nederlander) is dat deze Zoo gratis is, zo heeft St Louis een aantal gratis dingen waar je alleen betaalt voor het parkeren, en dit is miniem. We hebben reuzeschildpadden zien paren (wat een raar geluid maken die erbij) en apen zich zien verstoppen voor de hitte, en na ruim een uur zijn wij ook weggegaan omdat het gewoon te warm was om hier rond te lopen. Helaas waren we al om 14.00 in het hotel vanwege de hitte en besloten hier even te genieten van het zwembad.

P1040331 P1040338 P1040340

 

Daarna zijn we nog naar het winkelcentrum geweest gewoon om even rond te kijken en te genieten van de airco. Ook waren we opzoek naar een bepaald paar sneakers die ze helaas niet hadden in deze mall. We hebben snel wat gegeten bij de Food court en zijn daarna nog richting het verbouwde Union Station gegaan .

We waren vroeg in het hotel en na dankbaar gebruik gemaakt te hebben van de wasserette in het hotel (eindelijk weer echt schone kleren), waren we nog niet moe genoeg. Na wat research over wat te doen in St Louis werd ons duidelijk dat wij echt richting Ted Drewes moesten om daar een Concrete (een frozen custard ijsje die als je de beker ondersteboven houd solide op zn plek blijft) te halen. Deze tip hebben we natuurlijk opgevolgd. Wat een rij stond er toen we aankwamen, maar het was het meer dan waard. Stephan had een Banana concrete die gemaakt was met echte banaan ipv smaakstoffen (gemaakt waar je bij staat) en ik had een Cookie dough concrete. Ik durf het bijna niet te zeggen maar; Beter dan Ben &Jerry’s

P1040341

We hebben hierna nog een biertje of twee gedronken in de hotel-sports bar voordat we zijn gaan slapen. Morgen helaas weer weg uit deze geweldige stad.

«Vorige                                                                                                                      Volgende»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s