Dag 1: AMS-Springdale

Dag 1. Amsterdam-Detroit-Las Vegas- Springdale

Vanmorgen zijn we om half 5 opgestaan, en na een laatste check van de handbagage hebben we ons richting de zus van Stephan begeven, die ons naar schiphol heeft gebracht. Eenmaal in de auto krijgen we een telefoontje; ‘ Goodmorning Delta Airlines, We call to inform you that your flight to Detroit has been delayed by 30 minutes’. Allemaal leuk en aardig dat we even gebeld worden, maar de overstap was al maar 1,5 uur, en nu wordt het helemaal krap. Gelijk in de stress dus!

De eerste vlucht duurde ruim 8,5 uur en met een huilende baby 2 rijen voor ons, leek dit wel 12 uur. Zo geen zin om straks nogmaals 4,5 uur te moeten. Gelukkig verbeterde ons humeur toen we erachter kwamen dat alles op Detroit heerlijk efficient geregeld is, en een uur voor de overstap meer dan haalbaar was.
Nogmaals 4,5 uur (en nog een huilende baby) verder, waren we er dan eindelijk!. MCCarran International airport. Alles verliep hier soepel en na 2 complimentjes over mijn koffer van de medewerkers van het vliegveld konden we verder. Op naar de shuttlebus naar het car rental centre.
Na wat gedoe bij de balie aan Alamo, eindelijk onze mid-size car kunnen ophalen ( een prachtige zilvergrijze chevrolet, foto’s volgen later).
Zitten we eindelijk in de auto, klaar om weg te gaan, kom ik erachter dat ik mijn telefoon kwijt ben, gestolen op Detroit Airport. Wat een begin van de vakantie zeg! Dat wordt nog een drama om dat allemaal te regelen met de verzekering.
Nouja, niets aan te doen en nu proberen het niet het begin van de vakantie te laten verpesten. Eenmaal de auto gehaald was het een kwestie van een laatste ritje van 2,5 uur richting Springdale, nu was het pas 3 uur smiddag’s lokale tijd en zou je denken, ach die 2,5 uur is zo gedaan..
Niet dus… Ik was zo moe dat ik de hele rit moest vechten om mijn ogen open te houden, en toen we met nog een uur te gaan een wallmart tegenkwamen pakten we deze mogelijkheid met beide handen aan om even onze benen te strekken, en eten en drinken te halen voor onze dag in Zion morgen.

Om 7 uur kwamen we aan in het hotel en na even snel gedouched te hebben zochten we een plekje om even snel wat te eten, het werd Meme’s cafe, god wat was dat lekker!.
Om 9 uur waren we terug op de hotelkamer en zijn we maar gaan slapen, het was namelijk al 5 uur smorgens in Nederland en we waren al op sinds half 5, we konden gewoon niet meer wakker blijven. Het gevaar is natuurlijk, zoals verwacht dat het nu 5 uur smorgens hier is, en ik deze blog zit te typen. We kunnen de slaap niet meer vatten.. Gelukkig wilde we vroeg naar Zion, en dat moet geen probleem worden zo!.. Dag 1 was zwaar, maar ik kijk zo uit naar dag 2-28.

P.s. Fotos komen zsm.

Dag 1. AMS-Springdale
Totale reistijd : 17 uur (14,5 uur vliegen, 2,5 uur rijden)
Aantal miles gereden: 170
Hotel: Quality Inn& Suites Montclair (Heerlijk hotel)

Volgende>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s