Dag 10-11: Grand Canyon, Joshua Tree

Dag 10: Gallup- Grand Canyon

En het zoveelste hotelontbijtje verder zaten we weer in de auto voor het volgende gedeelte van de reis.
Gelukkig hadden we gisteren een rit van 5.5 uur, want nu hoefde we niet zo lang meer tot aan de Grand Canyon, we hebben gekozen voor de route door Flagstaff omdat we dit stadje gewoon ongelofelijk charmant vinden.

De rit langs het Kaibab national forest is echt een mooi stuk om te rijden, en je gaat zonder dat je het doorhebt een heel stuk omhoog, totdat je opeens bij de Canyon aankomt en doorhebt hoe hoog je precies zit..

Toen we aankwamen hebben we een kort bezoek aan het visitor center gehouden, we moesten namelijk nog beslissen wat we zouden gaan doen de hele dag in de Canyon, vorige keer dat we hier waren hebben we de South Kaibab trail gelopen en we waren vandaag eigenlijk niet van plan om de Canyon in te gaan..

Maar we konden het niet laten, we besloten te gaan voor de Bright Angel Trail “een klein stukje maar, alleen tot het eerste checkpoint”.. ergens tussen checkpoint 2 en 3 zijn we omgekeerd ( Je moet begrijpen dat ik ademhalingsproblemen heb, en naar beneden er niet bij nadenk dat ik daarna hetzelfde stuk weer omhoog moet)..

Nu ik zowel de Bright Angel als de South Kaibab heb gelopen zal ik mensen zeker de Kaibab aanraden als ze hiernaar vragen, de Bright Angel is minder zwaar, maar je blijft veel langer op dezelfde plekken, bij de South Kaibab ga je direct veel dieper en verder de Canyon in.
DSCN0753 DSCN0748

Na de trail hebben we besloten ook nog even de hele Rim-Trail te lopen, zo van boven is het toch ook wel erg mooi..

Rond een uurtje of 5 zijn we richting het hotel in Williams gereden (makkelijk te doen, veel goedkoper dan in de Canyon, niet luisteren naar de haters die zeggen dat je alles mist als je in Williams overnacht). We wilden eigenlijk blijven tot zonsondergang, maar die hadden we al een keer gezien en het was koud .. Volgende keer misschien weer..

In de avond hebben we nog even door Williams gelopen, ook alweer zon charmant Route-66 stadje, en we hebben gegeten bij een Taco Bell.. voor alles een eerste keer, en het was best lekker (en goedkoop)..

DSCN0782

Nu slapen.. We zijn Kapot..

Dag 11: Williams-Joshua Tree-Carslbad

Zoo… Vandaag de langste rit die er tussen zit, eerst 4 uur richting Joshua Tree, en daarna nog 3,5 uur richting Carslbad, en vergeet de route door het park niet.. Zwaar hoor dit..

Het eerste gedeelte van de route was weinig interessant, we hebben een enorm stuk van de route 66 meegepakt, echt door de middle of nowhere met geen andere autos te bekennen, en ongeveer 1,5 uur voor aankomst in 29 Palms (het stadje waar Joshua Tree aan ligt), moesten we plassen, maar we kwamen geen dorp, stad of tankstation meer tegen. Eenmaal aangekomen in 29 Palms zijn we direct doorgegaan naar de Denny’s om te plassen en uitgebreid te lunchen.. Wat een fijne plek hoor.. I love Denny’s

Joshua Tree zelf viel ons een beetje tegen.. Het was een mooi park en het weer was goed, maar de trails waren onduidelijk aangegeven en vooral de Barker Dam waren we niet van onder de indruk. De Hidden Valley trail was wel weer erg mooi, en wat wel erg fijn is aan het park is dat het allemaal van die korte trails zijn die makkelijk te doen zijn (30 min tot 1 uur max)..
DSCN0785 DSCN0788

Na een uurtje of 2-3 in Joshua Tree NP zijn we doorgereden voor het tweede gedeelte van de rit. Deze verliep redelijk soepel en tot ongeveer 80 km voor Carslbad dachten we, “dit redden we makkelijk”…. En toen sloeg de vermoeidheid toe, dat laatste uurtje leek wel net zolang te duren als de eerste 7 uur van de rit.. Maar we hebben het overleefd rond etenstijd zijn we in het hotel aangekomen en hebben we bij de Panda-Express nog even wat te eten gehaald, voordat we voor pampus gingen op de kamer. Morgen naar Legoland en Warner Bros.. zin in!

<-Vorige                    Volgende->

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s