Dag 12: Carslbad-Los Angeles

Legoland

Na al dat natuurgeweld van de afgelopen 1,5 week nu even heel wat anders. We hadden helaas niet genoeg tijd om een echt groot attractiepark in te plannen zoals Disneyland, en aangezien legoland één van de attracties van de GO LA-Card was, en Steef af en toe nog net een kind is, zijn we hier naar toe gegaan.

Ik moet zeggen dat ik me in het begin behoorlijk zelfbewust voelde toen ik daar binnen kwam, twee volwassenen in een kinderpark.. zo fout.. Totdat ik eens goed om me heen keek en zag dat er behoorlijk wat volwassen mannen rondliepen, zonder kinderen.. Toch wel grappig.

We  zijn allebei niet zo’n enorme attractie-fan en kwamen voornamelijk om te kijken naar de bouwwerken, vooral miniland USA vond ik echt geweldig!!.. al die bekende gebouwen uit bekende steden die zo goed nagebouwd zijn.. Behoorlijk vakmanschap hoor!.. Vooral het Capitol building was Stunning.

DSCN0838  DSCN0860

Warner Bros

Na een ochtendje in het park gelopen te hebben zijn we in de auto gestapt richting LA, we hadden om 4 uur namelijk nog een VIP tour geboekt bij de Warner Bros Studio’s (1-dags Go LA-CARD 69 $ p.p, Legoland 85,- p.p. Studio Tour 58,- p.p. ->Besparing ruim 70$ p.p. )
We hadden 3 uur uitgetrokken voor een rit die volgens de TOMTOM 1,5 uur zou moeten duren, en nog kwamen we maar net op tijd aan, alsof het verkeer in LA normaal gesproken nog niet erg genoeg is, was er nu ook nog eens een enorm ongeluk (Geen gewonden) gebeurd..  Wat een drama op die snelweg.

De tour duurde ongeveer 2 uur en was het geld meer dan waard, de tourguide was enorm leuk en grappig en wij als filmliefhebbers hebben zoveel leuks gezien!.. Een dorpsstraat die in enorm veel series word gebruikt, een stukje ‘central park’, de Central Perk set uit friends, de Batmobile, een hele lading props uit Harry Potter en ga zo maar door, het was super.

Steef en ik zijn ook nog eens gesorteerd door de Sorting Hat uit Harry Potter echt super grappig, (beide Gryffindor.. Yeaah).
En als laatst hebben ze ons naar een werkende sound stage gebracht en uitgelegd hoe het opnemen van een sitcom voor publiek werkt, in dit geval was het de set van 2 Broke Girls (leuke serie).. Helaas waren we precies op de verkeerde dagen in LA en konden we geen opname bijwonen, dit is zeker nog wel iets wat ik wil doen!

DSCN0876 DSCN0894

Na de tour naar ons hotel gegaan, wat maar 12 minuten rijden was, een behoorlijk goedkoop hotelletje voor LA, zag er enorm shabby uit van de buitenkant maar wat een pareltje van binnen, en ik kan hem zeker aanraden voor iedereen die naar LA wilt : Regency Inn .

In de Avond zijn we naar de Glendale Galleria gereden , want je kan niet naar LA zonder te shoppen!, we hebben hier gegeten bij Blaze, een fastfood keten waar ze pizza’s vers voor je neus maken, erg lekker en behoorlijk betaalbaar. Tegenover de Galleria zit ook nog een outdoor- mall genaamd :  Brand at Americana, deze plek is echt super sfeervol, mooie winkels een promenade en een fontein in het midden, de kerstlichtjes overal aan. Met de Galleria aan de ene kant en Brand er direct naast, is dit zeker een aanrader als je wilt shoppen in LA.

DSCN0928

<<-Vorige
Volgende->>

One thought on “Dag 12: Carslbad-Los Angeles

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s