Dag 15-17: Pacific Coast Highway-Monterey-San Francisco

Dag 15: Pacific Coast

Wat hebben we gelachen vannacht, alhoewel het hotel op zich best goed was, bleken er wieltjes onder de bedden te zitten, waardoor we dus steeds wakker werden omdat het bed aan het wegrollen was, hier moeten ze echt iets op verzinnen.

Maar goed, vandaag dus de Pacific Coast Highway vanaf Lompoc naar Monterey, de route is ongeveer 4,5 uur maar we hebben er de hele dag voor uitgetrokken omdat het zo ongelofelijk spectaculair moet zijn.. They were not lying. Wauw! Zeker weten de mooiste route die er is om te rijden, kilometers langs het water met kliffen, prachtig mooie uitzichten, en elke 10 minuten wel een reden om te stoppen en foto’s te maken.

DSCN1116 DSCN1127

Heel erg genoten van deze route, uiteindelijk kwamen we rond een uur of 4 aan bij ons hotel ( half 9 smorgen’s vertrokken dus hebben er 7,5 uurtjes over gedaan). Na snel inchecken hebben we de 17-mile drive in Monterey nog gedaan, wat een prachtige afsluiting van een prachtige rit was. Savond’s de Cannery Row bezocht en gegeten bij Johhny Rocket’s. Ook weer vroeg naar het hotel gegaan want helaas was Steef nog steeds aan de zieke kant.

DSCN1135

 

Dag 16: Monterey-San Francisco

Vandaag maar een korte rit naar San Francisco, Stephan voelt zich eindelijk beter en dat is maar goed ook, zoveel tijd hebben we niet in deze stad. We hebben eerst goed gegeten bij de Ihop tegenover ons hotel en zijn daarna gaan inchecken ( inchecken kon onwijs vroeg hier). Ik was supertevreden met het hotel! We betaalden maar 184 euro voor 2 nachten! parkeren was gratis, en we zaten ook nog eens op Lombard Street, de kamer was ruim en belangrijker nog, schoon! Volgens mij hebben we enorm geboft.

Na het inchecken zijn we naar de Golden Gate Bridge gegaan, Super!DSCN1256

In de avond zijn we richting Fisherman’s warf gelopen maar we waren moe dus zijn vroeg teruggegaan naar het hotel, even snel een bagel naar binnen gewerkt voor het slapen gegaan en klaar.

Dag 17: San Francisco

Vroeg opstaan! (gelukkig vinden we dat geen probleem) Om de hoek van het hotel hebben we even snel een heerlijke kop koffie en een muffin gehaald om op te knabbelen onderweg naar de pier voor onze Alcatraz Cruise. Ik wist van te voren niet echt wat ik kon verwachten van Alcatraz maar ik vond het geweldig, leerzaam, leuk en het uitzicht vanaf Alcatraz Island was op z’n zachts gezegd indrukwekkend.DSCN1306

Rond het middaguur kwamen we weer aan op het vaste land en zijn toen maar gewoon een stuk gaan lopen, heel veel trappen op naar de Coit tower,en een heel stuk naar Union Square, het was echter 30 graden en na ruim 2,5 uur in de hitte lopen besloten we de bus terug te pakken. Nog even een uurtje rondgelopen bij pier 39, genoten van de zeeleeuwen, een heerlijk ijsje gegeten en terug naar het hotel.DSCN1324

Een klein middagdutje gegaan, daarna een snel burgertje gepakt en rond een uurtje of 7 zijn we weer teruggelopen naar de pier. We hadden daar namelijk een leuke sportsbar gezien, en het was toevallig de dag van de NFL draft, en wij als Football fans wilde deze perse zien. Jeetje wat was dit een verschil met thuis in NL de draft kijken. We hadden een paar bartenders die er ongelofelijk veel zin in hadden, en na elke pick luidkeels hun mening gaven, zelfs een aantal keer dreigde de bar te sluiten omdat een ander team de speler had gekozen die ze wilden voor hun team. Dit was voor ons echt een unieke ervaring, zo makkelijk heb ik nog nooit contact gemaakt met nieuwe mensen.

O en ik heb 2 gratis biertjes gekregen, awesome..

Na de eerste ronde, en ruim 3 uur later zijn we teruggegaan naar het Hotel, dag San Francisco. Je was geweldig!

<<Vorige                                                                        Volgende>>