Dag 18-19: San Francisco- Yosemite

Dag 18: San Francisco- Yosemite

WHAAAAAA, YOSEMITEEEEE, okee misschien was dit een beetje overdreven maar je begrijpt mijn punt vast wel, yosemite was het park waar ik het allermeest naar uitkeek. En met recht. De rit vanaf San Francisco naar Curry Village was ongeveer 4 uur maar omdat je na 2 uurtjes al de rand van het park inrijd, hebben we hier veel langer over gedaan wegens fotostops. Ook hebben we nog stukjes gelopen bij de tunnelviewpoint, en de bridalveil falls

DSCN1348

Toen we laat in de middag aankwamen bij de tent waren we verrast door hoe schoon en mooi het allemaal was. We hebben gelijk alles opgesloten in de bear lockers en zijn het park een beetje gaan verkennen. Omdat het al laat was hebben we alleen de lower Yosemite fall trail gelopen, en de Cook’s meadow loop. Daarna nog even snel een zaklampje gekocht en wat eten en drinken voor de trails van de volgende dag, een pizza gegeten in Yosemite Village en rond een uurtje of 9 teruggegaan richting Curry Village. Morgen een zware dag

.DSCN1359

Dag 19: Yosemite

Zo, wegens de onwijze kou van vanacht waren we echt al om 5 uur wakker, na nog een uurtje rekken zijn we er maar uit gegaan, direct uitgecheckt ( beter te vroeg dan te laat)ontbeten, en om 8 uur zaten we in de shuttlebus onderweg naar de trailhaid. Gelukkig was de kou weg. Vandaag staat de mist trail op de planning. Ons doel was om tot aan de top van de vernal Falls te gaan. Maar uiteindelijk hebben we toch maar helemaal tot aan de top van de Nevada fall gelopen, we gingen zoveel sneller dan verwacht. We zijn heen gegaan via de Mist trail, en terug via de John Muir trail, bij elkaar zon 10,4 kilometer. Ik kan het beschrijven maar foto’s zeggen meer.

DSCN1374

DSCN1405DSCN1371

Na deze zware en vermoeiende trail waar we zon 4,5 uur over hebben gedaan zijn we naar de auto gegaan. Helaas was de Tioga Pass nog gesloten ( ging 1 dag nadat we wegwaren open, bad luck) dus zijn we via Mariposa Grove naar Bakersfield gereden. Bij Mariposa hebben we nog helemaal gehiked tot aan de fallen tunnel tree, in totaal nog zon 7 km heen en terug ( inclusief de detours die we gemaakt hebben omdat we verdwaald waren). Mariposa was leuk, maar ik zou het niet aanraden het complete rondje te lopen, als je de grizzly giant en de tunnel tree hebt gezien heb je het mooiste gezien en dan ben je binnen 1,5 uur klaar (mijn mening ofcourse).

DSCN1418

Rond zessen reden we Yosemite uit, wat een geweldige ervaring was dit. Maar Jemig wat zijn we moe, en nu eerst nog eten en dan nog ruim 3 uur rijden! Eenmaal aangekomen in het hotel was het ook douchen en direct slapen. We hebben zelfs voor de zekerheid de wekker gezet zodat we niet te lang door zouden slapen!

<<Vorige                                                      Volgende>>