Dag 2: Zion-Page

Heerlijk zo, dat wennen aan de tijdszones.. Om 5 uur vanmorgen waren we al klaarwakker, niet erg prettig natuurlijk maar hierdoor hadden we wel al ontbeten en uitgecheckt voor de eerste shuttle richting Zion. Bonus, want we hebben hier niet zoveel tijd.

De bedoeling was dat we vandaag de Narrows (een hike door de rivier tussen de canyon wanden in) zouden gaan lopen, echter doordat het erg koud was (een graad of 5 uit de zon en in de wind), leek het ons niet het juiste moment om natte en koude voeten te krijgen. Helaas, maar niets aan te doen. Met maar een halve dag in Zion hebben we gekozen voor een paar wat kleinere hikes. Eerst de riverside walk tot aan het begin van de Narrows.
DSCN0494

Na de riverside walk hebben we de shuttle naar de Weeping rock genomen.. deze trail was kort maar krachtig. En daarna hebben we de Emerald Pools loop gedaan (Kayenta-Upper Emerald-Lower Emerald-Grotto). Helaas was toen precies de batterij van mn camera op!.. Gelukkig had steef zijn telefoon nog en heeft wat fotos kunnen maken. Het uitzicht vanaf de Kayenta trail is waarschijnlijk het mooiste wat ik ooit gezien heb!.

Om 13 uur waren we al klaar met de trails en door de ongelofelijke kou hebben we besloten Zion te verlaten, maar met pijn in ons hart, want wat is dit ongelofelijk mooi.

Een korte rit van 2,5 uur door een ongelofelijk mooi landschap en een paar korte stops en we waren alweer in Page. Ook hier weer ongelofelijk koud en winderig. Na een paar uurtjes relaxen in het hotel en een korte trip naar de wallmart hebben we de horseshoe bend gezocht voor de zonsondergang.. Gezocht.. en gezocht.. en gezocht.. tegen de tijd dat we hem eindelijk hadden gevonden was de zon al bijna onder, verdorie.. Morgen nog een keer proberen, nu weten we waar we heen moeten.

Nog even snel ge-burgerkingd en terug naar het hotel. Helaas nog zo moe van de reis en het slaaptekort dat we om half tien alweer sliepen. Hopen dat dit de komende dagen wat gaat verminderen.

Morgen Antelope Canyon, helaas is de weersvoorspelling weer goed slecht…

<-Vorige                    Volgende->

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s