Dag 1-2: Amsterdam-Chicago

The Windy City

Dag 1: Amsterdam-Chicago

Vliegstress..
Vanmorgen lekker vroeg op pad, we waren half 8 al bij Steef z’n zus om richting Schiphol te gaan. Onderweg kregen we een belletje, “hello this is whatsername speaking from American Airlines, I’m calling to notify you that you’re flight has been delayed with 40 minutes”. Wij lichtelijk in paniek, want we hebben een overstap in Londen die al maar 1 uur en 10 minuten duurde.
dscn1741
Uiteindelijk druk gemaakt om niks, toen we uit het vliegtuig in Londen stapte werden we opgewacht door een man van AA, kregen we fasttrack passsen en binnen 10 minuten zaten we in het volgende vliegtuig.

Geland!
Na een lange en turbulente vlucht, waar steef niet zo om kon lachen, eindelijk geland in Chicago. Rond 18.00 hadden we ons hotel gevonden. dsc00187Een enorme travellodge aan Grant Park, ter hoogte van de Bethesda Fountain. Kamers simpel, maar schoon, en de ligging was gewoon top!

Na een lange vlucht hebben we ons snel opgefrist en omgekleed, en zijn we de omgeving van het hotel gaan verkennen, we zijn langs het park gelopen, en hebben foto’s gemaakt bij het begin van de Route 66. Superleuk aangezien we eerder dit jaar ook al het einde van de Route 66 hadden gezien.

dscn1749dscn1761

 

 

 

 

 

 

Om 20.00 hadden we gereserveerd bij Rudy’s Bar & Grille waar ze de lekkerste burgers van Chicago moesten hebben. Nu heb ik ze niet allemaal geprobeerd. Maar deze was echt heerlijk!

Na het eten vroeg ons bedje in! Morgen verder verkennen. Dit is onze tweede keer in de Windy City, en vorige keer hadden we maar 1 dag. Deze keer gaan we echt wat van de stad zien!

Dag 2 Chicago

Foodheaven…
Yepp, je leest het goed, wat mij het meest bij zal blijven aan Chicago is niet de muziek, de shows, of de wind, maar het voedsel. Vanmorgen natuurlijk weer lekker vroeg wakker dankzij het tijdsverschil, rond een uurtje of 8 stonden we bij Dunkin’s voor een koffie en een miniontbijtje, hierna zijn we richting het park gegaan, dsc00189we konden niet de diep de stad in, we hadden namelijk om reserveringen voor een foodtour van 10.00.

We hadden een kleine groep, alleen wij en nog een ander stel wat vanuit Green Bay kwam om de wedstrijd Packers-Bears te kijken. Wel relaxed, want ik ben niet zo van extreem grote groepen. Het was echt een geweldige tour! Buiten heerlijk eten om hebben we een heel stuk door de stad gelopen, en heeft onze tourguide ons allemaal leuke weetjes meegegeven over Chicago. Een greep uit het eten; Deep Dish Pizza (dûh), Pastrami sandwich, cupcakes, luxe bonbons, en een burger bij de beroemde dsc00240Billy Goat Tavern.Hmm..krijg weer honger als ik eraan terug denk.

 

Na dit feest van lekkernijen zijn we nog even door de stad heen gelopen, heerlijk geshopt op de Miracle Mile,en honderden foto’s gemaakt. Naar aanraden van onze tourguide hebben we in de avond een cocktail gedronken in de Signature Lounge van het Hancock building. Wat maakt dit nou zo’n goede tip?

dsc00251Het feit dat je voor het observatory deck op de 94e verdieping 15,- p.p. betaald en in de rij staat. Terwijl je in de Lounge op de 95e verdieping weliswaar 10 dollar voor een wijntje betaald, maar dan wel kan zitten, aan het raam, met een hetzelfde uitzicht, en je goedkoper uitkomt inclusief een drankje!  Helaas was het zwaar mistig, toch was het het waard.

Na deze dag waren we gesloopt, en wegens pijn aan onze voetjes hebben we besloten een van de e-bikes te pakken die overal in de stad gestald kunnen worden. Een half uurtje op de navy pier en het was wel weer klaar, het was koud en we hadden inmiddels honger ( was alweer half 11). Weer een fiets pakken dan maar, en op naar de Panda Express!.. hmm.. waar zat die ook al weer.. Op deze hoek?.. nee deze dan..hmm…. dan maar terug naar het hotel.. O wacht daar is die!

Random Chicago foto’s:
dsc00329 dsc00290 dsc00334dsc00191

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatie:
Hotel: Travelodge 65 E Harrison St (Prijs was samen met vliegtickets, maar voor Chicago begrippen was het goedkoop).
Foodtour: Taste Chicago Food Tour , 44$ p.p.

 Volgende>>