Dag 11-12: Louisville – St Louis

Dag 11

Weg uit deze sneue stad, dit heeft echt letterlijk niets toegevoegd aan onze vakantie, laten we maar snel de herinneringen wegdrinken met wat Bourbon in Kentucky, we hebben namelijk een rondleiding op de planning staan in de Bulleit Distillery.

Na een redelijk saaie rit zijn we aangekomen in Louisville en we rijden direct door naar de Distellery. Hier krijgen we een rondleiding over het terrein waar ze ons uitleggen wat het verschil is tussen Bourbon en andere soorten whiskey, en zien we 1 vd opslagplaatsen waar duizenden tonnen whiskey staan. Jezus wat veel! Aan het einde van de rondleiding mogen we een aantal soorten van hun bourbon proeven en krijgen we een lesje in hoe je Whiskey nou eigenlijk dient te proeven. Ik ben zelf geen bourbon drinker maar ik vond de Bulleit Rye toch wel erg lekker.

Nadat ik mij 4 glaasjes (en 1 van Steef want hij moest nog rijden) heb opgedronken reden we richting het centrum van Louisville. Wat een verrassend mooi modern centrum vergeleken met de buitenwijken! Er was een college basketball game aan de gang dus het was overal gezellig druk, en wij zijn lekker gaan eten bij de TGI Fridays. Blijkt er tegenover nog een city-vestiging van de Jim Beam brouwerij te zitten, waar we ook weer een aantal soorten whiskey hebben mogen proeven (Knob Creek Smoked Maple is de lekkerste bourbon ooit…). Lichtelijk aangeschoten na alle gratis Bourbon zijn we richting de waterside gegaan om wat foto’s te maken en te ontnuchteren voor we weer terug gaan. Morgen nog een dagje hier, zullen we meer bourbon gaan proeven? Het begint me goed te smaken.

Louisville

Dag 12:

Hmm, iets wat we nog nooit gedaan hebben, maar we hebben vernomen dat het bijna zeker is dat de Rams naar LA gaan verhuizen, we hebben dus nooit meer de kans ze te zien in St Louis. We skippen daarom onze laatste dag in Louisville en kopen kaartjes voor de wedstrijd in St Louis. Onze eerste vakantie wijziging ooit, en het was elke cent extra waard.

Een prachtige wedstrijd met heel veel sentimentele fans die niet wilde dat hun team de stad zou verlaten, en in tegenstelling tot vorige week, hebben we deze gewonnen (van de Lions). Na de game bij de artiestenuitgang nog even een box gegeven aan Rodger Saffold,  en natuurlijk, als je ons een beetje kent, een laatste keer naar Ted Drewes.

Er is ook geen betere manier op de Vakantie te eindigen.

Morgen de Auto droppen in Chicago, en naar huis… 😦

<<Vorige