Dag 6-9: Niagara Falls-Detroit-Fort Wayne-Chicago

Ridgway-Niagara Falls
Toen wij de volgende ochtend beneden kwamen waren we opgelucht dat we niet waren aangevallen door de creepy schilderijen en nog blijer om eindelijk iemand tegen te komen, De eigenaresse maakte een heerlijk ontbijt klaar en we mochten niet weg voordat ze ons had overhoord wat wij als Nederlanders in deden in Ridgway. (het gebeurde zelden dat ze daar niet-Amerikanen kreeg) Nadat we uitgelegd hadden dat het de perfecte tussenstop was tussen DC en Niagara Falls liet ze ons onze weg vervolgen.

Het was een mooie route door bossen en heuvels en voor we het wisten stonden we aan de grens met Canada. Het was heel raar, zijn we eindelijk gewend aan het lezen in miles in plaats van kilometers, werken ze in Canada gewoon met het metrische stelsel!

Een klein uurtje later checkte we in bij de Motel 6 in Niagara Falls. (10 minuutjes lopen van de falls, goedkoop, en erg schoon). We zijn gelijk richting de Falls gelopen, wat ongelofelijk indrukwekkend, ik voelde me zo klein opeens!.

P1040207

Nog even door het stadje gelopen en in de avond hebben we een heerlijk restaurantje gevonden, ben helaas de naam kwijt (Update 5 jaar later, het was onderdeel van een keten en heette Kelsey’s) maar ik heb genoten!. Ik had penne met kip en basillicum en Stephan had een heerlijke steak! Als toetje hebben we nog een lekkere frisse cocktail gedronken en zijn daarna weer terug naar de Falls gelopen, want die moesten we natuurlijk ook by night gezien hebben!..

Niagara Falls- Detroit

Smorgens gekozen voor een uitgebreid ontbijtbuffet in een restaurantje in de buurt ( Stephan heeft op zn Amerikaans ontbeten met veel ei en bacon). En richting Detroit gereden. Na een rondje gereden te hebben door Detroit hebben we besloten dat dit geen stad voor ons was en hebben we volop gebruik gemaakt van de amenities in het hotel.

We logeerde in het MotorCityCasino hotel en bevelen dit iedereen aan! Savonds in het hotel gegeten in de Lodge Diner (zaten 5 restaurants in het hotel). Dit was voor ons de eerste keer dat we in een Diner aten en hebben er dan ook voor gekozen aan de bar te zitten. Wat voelde wij ons Amerikaans! We hebben allebei een Burger besteld en we werden gewaarschuwd voor de grote porties door de serveerster! Het was de beste burger die ik ooit heb gegeten, en al met al waren we maar 20 dollar kwijt, inclusief drankjes. De volgende ochtend hebben we hier dan ook weer ontbeten, ik was heel koppig en heb een full stack (4) pancakes besteld. Elke pancake was zo groot als een pizza en ik kreeg er uiteindelijk maar 1,5 op… Was ik maar voor de shortstack gegaan.

Detroit-Fort Wayne
Voldaan van het ontbijg zijn we naaar Fort Wayne, Indiana gereden. We hadden hier de ruimste hotelkamer tot nu toe inclusief complete keuken. Van te voren wisten we al dat er niet veel te doen zou zijn hier en dat vonden we niet zon probleem. We hebben hier twee dingen kunnen doen die we al een hele tijd wilde doen. PuttPutt golf, (Ik heb natuurlijk gewonnen) en naar de Wallmart.
Wauw wat een enorme winkel, nog nooit heb ik er zo van genoten om boodschappen te doen we hebben hier bijna een uur doorgebracht, gewoon om rond te kijken. Ook hebben we wat te drinken en wat ovenpizza’s gehaald. Nu we eindelijk een keukentje hebben gaan we hem gebruiken ook!
P1040265  P1040260

Fort Wayne-Chicago
Gelukkig een korte rit vandaag. We komen dan ook veels te vroeg bij ons motel aan en zijn na het inchecken gelijk naar buiten gegaan, wat een smerig hotel!! (Howard Johnson Inn Downtown). Het tapijt was nat en er zat bloed op de douchegordijnen, iell. Gelukkig waren we hier maar 1 nacht en hebben we eenmalig besloten om niet te douchen, we hebben ook geslapen in onze kleren, bovenop de lakens. Gelukkig heeft de stad veel goed gemaakt. Wat een prachtige plek.

Het was weer een behoorlijke wandeling, langs de Chicago River zijn we naar de Magnificent Mile gelopen (winkelstraat). Toen de Lakeshore trail gepakt naar Millenium Park waar een concert bleek te zijn. Bij de Subway hebben we avondgegeten (we zijn geen rijke mensen en September was 5 dollar footlong maand šŸ˜€ ). Hierna richting de Bethesda Fountain waar we een uurtje hebben gezeten om de zonsondergang te kunnen zien. In het donker zijn we naar de Navy Pier gelopen en hebben vanaf hier nog van het uitzicht over Chicago genoten. Rond een uur of 9 ( na dus al vanaf 2 gelopen te hebben) zijn we naar een sportsbarretje gegaan in de buurt van ons hotel. Hier hebben we wat biertjes gedronken en wat student Football gekeken, om ons voor te bereiden op de echte wedstrijd die we de dag daarna in Saint Louis zouden zien. We hebben zo veel mogelijk tijd gerekt voordat we terug naar “het krot” zijn gegaan.

P1040277P1040273

Ā«Vorige                                                                                                                                         VolgendeĀ»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s